Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Alice i Spegellandet

Lewis Carroll (Inbunden)
99 kr
(Butikspris: 178 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Vaktel Förlag
Välj antal
Beskrivande text
Lewis Carroll (1832-1898) är mest känd för den kultförklarade boken Alice i Underlandet, som gett upphov till mängder av musik, film, bevingade ord, litterära hänvisningar och mycket annat.

Alice i spegellandet är Carrolls mindre kända fortsättning på Alice i underlandet, men den är minst lika dråplig och underfundig. Liksom i den första boken vänds både språk och sociala normer ut och in.

Här möter du bland andra den välkände Klumpe-Dumpe som satt på en mur, Valrossen som inspirerade John Lennon till låten "I am the Walrus" och många andra figurer från den första boken. Den berömda tecknade Disney-filmen Alice i underlandet innehåller vissa delar av Alice i spegellandet.

Boken är försedd med de originalillustrationer av sir John Tenniel (1820-1914) som förekom i bokens första upplaga 1871. Lewis Carroll och John Tenniel vävde samman ord och bild till en helhet under arbetet på boken.

Förordet är specialskrivet för denna upplaga av Michael O’Connor – tidigare styrelseledamot i The Lewis Carroll Society, redaktör för dess nyhetsblad och medlem av dess redaktionskommitté, författare till All in the Golden Afternoon: The Origins of Alice’s Adventures in Wonderland.

År 2016 är det premiär för Walt Disney Studios Motion Pictures" storfilm som bygger på boken Alice i spegellandet. Tim Burton är producent och i rollerna syns bl.a. Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter och Sacha Baron Cohen. Det är en uppföljare på filmen Alice i underlandet från 2010, också den producerad av Tim Burton.
Detaljerad information
Titel: Alice i Spegellandet Utgiven: 2015
Författare: Lewis Carroll Språk: Svenska
Förlag: Vaktel Förlag Antal sidor: 104
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789198218060