Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Nattens Jägare

Max Thimmig (Inbunden)
189 kr
(Butikspris: 300 kr)
Slut i lager
Vaktel Förlag
Beskrivande text
Detta är en helt fantastisk och unik biografi om det tyska flygaresset under andra väldskriget, Wolfgang Thimmig.

Boken är unik på många vis - inte minst på grund av dess koppling till Sverige. Thimmig gifte sig med en göteborgska under kriget och tillbringade mycket tid i Göteborg. Så småningom flyttade hans Ulla till Tyskland. Efter kriget slog de sig ned i Göteborg.

Thimmig var i oavbruten fronttjänst genom hela kriget, från krigets första till dess sista dag, och överlevde otroligt nog. Han var ett av det tyska nattjaktflygets första riktiga ess och avancerade till att bli chef för en nattjakteskader. Hösten 1944 avskedades han för sin opposition mot nazismen, men återtogs efter ett tag i tjänst då hans kunskaper var ovärderliga.

Boken är skriven av Wolfgangs sonson, den svenske Max Thimmig (boende på Orust). Han har tillgång till ett enormt och helt unikt material i form av sin farfars berättelser, anteckningar, alla hans dokument (såsom loggbok etc) och en enorm mängd av Wolfgang Thimmigs aldrig förr publicerade privatbilder från kriget - många av dem i färg.

Det är en enormt spännande bok, och Max har valt att skriva den i samma stil som hans farfar skrev och berättade, vilket ger en ovanligt bra känsla av autenticitet. Dessutom har Max i många år forskat mycket kring sin farfars krigsöde. Han har identifierat samtliga flygplan som hans farfar sköt ned och har rest och träffat och intervjuat många av de överlevande besättningarna, eller de stupades anhöriga, har besökt och fotograferat nedslagsplatser och stupade flygares gravar. Boken har ett stort antal färgprofiler av flygplan.
Detaljerad information
Titel: Nattens Jägare Utgiven: 2015
Författare: Max Thimmig Språk: Svenska
Förlag: Vaktel Förlag Antal sidor: 172
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789198218015