Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Vingklippt: Den sanna historien om stiftelsen Paradiset

Elisabeth Hermon, Stefan Lundström (Inbunden)
37 kr
(Butikspris: 220 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Blue Publishing
Välj antal
Beskrivande text
Elisabeth Hermons liv krossades 1992. Hennes livsverk gick i graven. Hennes anseende förstördes och hon fick ett psykiskt sammanbrott.

Dråpslaget mot henne utdelades av Liza Marklund som då var reporter på tidningen Expressen. Hennes källa var kvinnan som senare blev känd som Mia Eriksson i böckerna "Gömda" och "Asyl".

Elisabeth Hermon anklagades i Expressen för att utnyttja kvinnor på flykt. Hon påstods lura kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde.

Hon polisanmäldes, men i den grundliga polisutredning som följde hittades inte minsta grund för anklagelserna. Trots detta har Expressen inte infört någon rättelse. Och Liza Marklund har fortsatt upprepa samma lögner i boken "Asyl", som hon skrev tillsammans med Mia Eriksson. Hon har också använt samma berättelse i romanen Paradiset, som också filmatiserats.

De har tjänat miljoner på en berättelse som de redan förstått är falsk i grunden, säger Stefan Lundström, medförfattare till boken.

I boken "Vingklippt" berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon själv blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.

Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen ptsd, posttraumatiskt stressyndrom.

Någon upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon

Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn.

–>Provläs Vingklippt – den sanna historien om stiftelsen Paradiset av Elisabeth Hermon, Stefan Lundström
Detaljerad information
Titel: Vingklippt: Den sanna historien om stiftelsen Paradiset Utgiven: 2008
Författare: Elisabeth Hermon, Stefan Lundström Språk: Svenska
Förlag: Blue Publishing Antal sidor: 314
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789197738200