Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Malta: Kriget i Medelhavet 1940-1942

Michael Tamelander (Inbunden)
59 kr
(Butikspris: 340 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Historiska Media
Välj antal
Beskrivande text
Mitt emellan Italien och Nordafrika ligger ön Malta. Dess strategiska läge i Medelhavet skulle leda till en av andra välrdskrigets största belägringar. Malta. Kriget i Medelhavet 1940-1942 handlar om denna belägring och om kriget runt försörjningslederna till Nordafrika samt om de effekter som den historiska öns motstånd hade på Rommels krigföring i Nordafrika.

I Krigets centrum stod truppernas försörjningsläge för att slå motståndarna - tekniska , operativa och taktiska omständigheter spelade också in. Men om någon sida misslyckades med att underhålla sina trupper, skulle denna även bli oförmögen att besegra motståndaren. Författaren Michael Tamelander väver samman den militära och politiska utvecklingen och redogör för varför och hur detta hände.

Utöver underhållsfrågan, påverkades planläggningen av kriget i Medlehavet av ytterligare en faktor - oljan. Medan de väldiga slagen i Väst- och Öseuropa främst gick ut på att förstöra motståndarens väpnade styrkor och industrier, kom kriget i Medelhavet och Mellanöstern att handla om vem som kontrollerade de livsviktiga oljekällorna.
Detaljerad information
Titel: Malta: Kriget i Medelhavet 1940-1942 Utgiven: 2002
Författare: Michael Tamelander Språk: Svenska
Förlag: Historiska Media Antal sidor: 443
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789189442962