Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Alla dessa dagrar - om ett rött hus i skogen och ett arv att förvalta

Lena Hellström (Inbunden)
79 kr
(Butikspris: 276 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Himlajorden
Välj antal
Beskrivande text
Den här boken har envisats med att bli till. Vi försökte länge värja oss men det gick inte.

Vi började arbeta med en bok som kom att handla om landsbygder som är på väg att utarmas. De urbana livsformernas krafter är i vår tid så starka att landsbygden, med allt färre människor och tystnande röster, får allt svårare att hävda sin resurser och intressen. Samtidigt förlora allt fler människor kontakten med den natur som ger material till ting och hus, vatten och mat, vila och rekreation, lust och glädje..

Boken handlar också om företagsamhet på landet, om människor som älskar varandra, som vill forma ett liv på en särskild plats och bygga varaktig gemenskap i en hembygd nära naturen. Med hjälp av vad de kan och vill bygger de upp småskaliga verksamheter - country love business - som utgör en del av framtidens näringsliv. Det som växer ur en sådan mylla - rural form - har naturen som förutsättning, traditionen som grund och människan som mått. Landsbygdens livsformer ger långsiktiga bidrag till mångfalden i samhället och utgör komplement och alternativ till det som växer ur urbana miljöer och förutsättningar.

Våra tankar om rural form finns i denna bok som ett bärande idéinnehåll. Formen är komplex och svår att upptäcka utanför sitt sammanhang. Vi hoppas stimulera till många samtal om olika formvärldar, på landet och i stan. Ett ömtåligt arv, vuxet ur landsbygdens livsformer, riskerar att tömmas på innehåll. Att förvalta arvet handlar om att samtidigt ta vara på tradition och rötter och ur detta gestalta något nytt - att varsamt göra livet för sig själv och omvärlden lite bättre.

Människors längtan och drömmar ser olika utvid olika tidpunkter och faser i livet. Nuets möjligheter är en tillgång för oss alla men framtiden, den bär våra barn och ungdomar i sina händer. Också om detta handlar boken - en viskning från en tystnande landsbygd - hör du susningen?
Detaljerad information
Titel: Alla dessa dagrar - om ett rött hus i skogen och ett arv att förvalta Utgiven: 2004
Författare: Lena Hellström Språk: Svenska
Förlag: Himlajorden Antal sidor: 240
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789187668128