Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Frontsoldaten : den tyske soldaten under andra världskriget

Stephen G. Fritz (Inbunden )
75 kr
(Butikspris: 280 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Fischer & Co
Välj antal
Beskrivande text
Hur kom det sig att den tyska armén var så effektiv och framgångsrik under den första halvan av andra världskriget?

Delvis berodde det på starka vänskapsband och omutlig lojalitet djupt rotat i det preussiska arvet som soldaterna drillades lika hårt i som ren krigföring. Men det fanns också andra orsaker.

I Frontsoldaten utforskar Stephen G. Fritz den vanliga tyska infanterisoldaten, "landser", och jämför honom med amerikanskt, engelskt och ryskt manskap. Genom brev, dagboksanteckningar och personliga vittnesmål framträder en rik och nyanserad bild av de tyska soldaternas vardag under andra världskriget.


Med osentimental blick granskas stridens bistra verklighet, särskilt vid den ryska fronten där en majoritet av de tyska soldaterna slogs. De fysiska prövningarna de fick utstå beskrivs, liksom den fruktansvärda ångest det innebar att vara omringad av död och dödande.


I boken förklaras också hur de tyska soldaterna, genom nazistisk propaganda, kunde drivas till att genomföra sådana hemskheter gentemot både fiendetrupper och civila.

De tyska soldaterna var på många sätt annorlunda än de allierades trupper, men boken tar också fasta på hur lika alla soldater är, oavsett för vem de kämpar.

Frontsoldaten innehåller nya insikter och överraskande information, även för de läsare som är väl insatta i andra världskrigets historia.STEPHEN G. FRITZ undervisar vid East Tennessee State University i USA och har tysk 1900-talshistoria som specialområde. Hans böcker har rönt stor uppskattning hos både kritiker och vanliga läsare.
Detaljerad information
Titel: Frontsoldaten : den tyske soldaten under andra världskriget Utgiven: 2011
Författare: Stephen G. Fritz Språk: Svenska
Förlag: Fischer & Co Antal sidor: 420
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789186597214