Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Berlin i krig liv och död i Hitlers huvudstad 1939-1945

Roger Moorhouse ( Inbunden)
75 kr
(Butikspris: 300 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Fischer & Co
Välj antal
Beskrivande text
I Hitlers Berlin arrangerades de mest storslagna militärparaderna, där planerades för den framtida utopistaden Germania och där utspelade sig också den sista striden i kampen mot nazismen. Ingen annanstans framträder Tredje rikets uppgång och fall så tydligt som i Berlin.

Samtidigt som förintelsen genom många och viktiga böcker är väldokumenterad, vet vi väldigt lite om de umbäranden som det tyska folket fick genomlida. Hur var det att leva i den nazistiska diktaturen under krigstid? Hur såg det dagliga livet i Tredje riket ut?

Berlin i krig är en målande och mångfacetterad text som gestaltar den tyska erfarenheten av andra världskriget. Inte genom någon storpolitisk analys utan med hjälp av vanliga människors berättelser och vittnesmål. Mängder av tidigare opublicerade dagböcker, memoarer och intervjuer ger oss en inifrån skildring av livet i den tyska huvudstaden under kriget.

Förutom att förmedla en känsla av livet i Berlin väcker boken en rad frågor kring medlöperi och motstånd, moral och auktoritet. Men framförallt så skildras här skräcken och grymheten, det vardagliga hjältemodet och den enskilda människans tragedi.

ROGER MOORHOUSE är historiker med inriktning på tyskt 1900-tal. Hans böcker förenar akademisk kunskap med stilistisk elegans och analys.
Detaljerad information
Titel: Berlin i krig liv och död i Hitlers huvudstad 1939-1945 Utgiven: 2011
Författare: Roger Moorhouse Språk: Svenska
Förlag: Fischer & Co Antal sidor: 477
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789186597207