Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Med Hitler till slutet: mitt liv vid führerns sida

Heinz Linge, Bengt Liljegren (Inbunden)
119 kr
(Butikspris: 298 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Lindqvist Publishing
Välj antal
Beskrivande text
Heinz Linge spenderade tio år av sitt liv i Adolf Hitlers tjänst. Han började sitt arbete som Führerns personliga betjänt 1935 och fanns vid hans sida mer eller mindre dygnet runt fram till dennes död i Berlin 1945. Linge var bland de sista att lämna bunkern och även den som fick till uppgift att avlägsna Adolf Hitlers och Eva Brauns kroppar.

Då Linge var ansvarig för allt som rörde Adolf Hitlers hushåll, får vi här en detaljerad inblick i de dagliga rutinerna, hans arbetsgivares hälsa och humör, samt i privatlivet med Eva Braun. Författaren själv säger att endast Eva stod Hitler närmare under denna tid. Faktum är att Linge anser att den som stod Hitler allra närmast var hans schäferhund Blondie, och sa i en intervju efter kriget att det verkade vara lättare för Hitler att skriva under en dödsdom för en officer på fronten, än att hantera dåliga nyheter rörande hans hunds hälsa.

Heinz Linge beskriver även de högt uppsatta nazistledare som befann sig i Hitlers närmaste krets, såsom Rudolf Hess, Albert Speer, Martin Bormann, Joseph Goebbels, Joachim von Ribbentrop, med flera.

Denna självbiografi utkom 1980 i Tyskland och har aldrig tidigare getts ut på svenska. Med Hitler till slutet innehåller förord av den svenska författaren och historikern Bengt Liljegren, samt ej tidigare publicerade bilder ur Münchens stadsbiblioteks fotoarkiv.
Detaljerad information
Titel: Med Hitler till slutet: mitt liv vid führerns sida Utgiven: 2011
Författare: Heinz Linge, Bengt Liljegren Språk: Svenska
Förlag: Lindqvist Publishing Antal sidor: 239
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789186527037