Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Bulimibibeln

Sofia Jensfelt (Inbunden)
59 kr
(Butikspris: 240 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Lind & Co
Välj antal
Beskrivande text
Bulimi är en ätstörning som framför allt drabbar flickor. Sjukdomen kännetecknas av att man hetsäter och sedan försöker bli av med det man har ätit, främst genom att kräkas eller använda laxermedel.

Man räknar med att cirka två procent av flickor och kvinnor mellan 13 och 30 år har sjukdomen. Men mörkertalet är stort eftersom många skäms och gör allt för att dölja problemen.

Bulimia nervosa, som sjukdomen heter, blir dessutom allt vanligare bland pojkar, män och äldre kvinnor, grupper som tidigare inte förknippats med ätstörningar.

Sofia Jensfelt började i trettonårsåldern att proppa i sig mat för att snabbt kräkas upp den. I början såg hon det som ett praktiskt sätt att hålla vikten. I själva verket blev hon besatt av mat och hela livet kretsade kring choklad, kräkningar, träning och bantning. Fem år senare förstod hon att hon hade allvarliga problem. Men hon vågade fortfarande inte anförtro sig åt någon. Vändpunkten kom när hon insåg att hon drabbats av bulimi och bestämde sig för att försöka bli vän med sig själv och sin kropp och ändra sitt sätt att reagera på och tolka känslor.

"Bulimibibeln" vänder sig till alla som brottas med ätstörningen och till anhöriga som vill veta mer om sjukdomen. Boken innehåller 17 praktiska steg, som visar hur man bryter det destruktiva mönstret och får ett mer normalt förhållande till mat.
Detaljerad information
Titel: Bulimibibeln Utgiven: 2010
Författare: Sofia Jensfelt Språk: Svenska
Förlag: Lind & Co Antal sidor: 155
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185801800