Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Toscana - För att inte tala om TOSCANA

Olle Andersson och Jan Norming (Inbunden)
89 kr
(Butikspris: 200 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Hammar Förlag
Välj antal
Beskrivande text
Det är kväll, snart natt.
Månen lyser på vår lilla hyrda Fiat Panda. Först känner vi lukten av hav och ser strändernas kulörta lyktor. Sedan tar vi av upp mot bergen. En gång skrev jag om Jill Clayburgh som den mångalna aktrisen och operasångerskan i Bernardo Bertoluccis film La luna. Jag minns men har aldrig hittat de där raderna igen. Med gruset knastrande under däcken vinglade hon bort i månens venblå sken. Nu tycker jag mig se henne, här kommer hon på sin ranka cykel. Vägen vindlar genom det svagt upplysta landskapet. Månen är halv med fruktköttets mörka lyster innanför den bittert vita albedon; en oväntat skarp kant i den milda natten några timmar norr om Rom.
Montalcino ligger på en höjd. Den belysta borgen står och hovrar över husen innanför stadsmuren med sina sex portar. Halvvägs mot toppen upprättar vi vårt basläger. En stund senare tar vi oss till fots uppför Via Donnoli. På Bar Belvedere väntar en sen måltid.

Olle Anderson är designer, arkitekt och flitig tecknare. Numera vistas han vår och höst i Toscana. Olle Anderson har tidigare givit ut böcker med reseskisser samt populära böcker om arkitektur, senast Funkis i Skår. Jan Norming är skribent och radioröst. Om Italien har han tidigare skrivit i böckerna Pietros kök, Färdbevis och Hopptornet.
Detaljerad information
Titel: Toscana - För att inte tala om TOSCANA Utgiven: 2011
Författare: Olle Andersson och Jan Norming Språk: Svenska
Förlag: Hammar Förlag Antal sidor: 96
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185786817