Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Neon Angel: berättelsen om en Runaway

Cherie Currie, Tony O'Neill (Inbunden)
99 kr
(Butikspris: 258 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Lindqvist Publishing
Välj antal
Beskrivande text
Plötsligt fanns hon bara där. Med Bowie-frisyren och nätstrumpbyxorna som signum blev Cherie Currie frontfigur i sjuttiotalets succégrupp The Runaways det första riktiga rockbandet med bara tjejer.

Som femtonåring äntrade hon rockscenen tillsammans med Joan Jett och Lita Ford på gitarr, Jackie Fox på bas och Sandy West på trummor och de gjorde det på ett minst sagt banbrytande sätt. De började spela på småklubbar i Los Angeles 1975 och inom kort fullkomligt exploderade deras framgång då de plötsligt fick spela för utsålda arenor med förband som The Ramones, Van Halen, Cheap Trick och Blondie. Currie lyste upp scenen med rebelliska tonårslåtar som Cherry Bomb, Queens of Noise och Born to Be Bad. Hitlåtarna avlöste varandra och ledde till flera platinaskivor, allt under tiden som de turnerade intensivt över hela världen. På ytan handlar Curries historia om berömmelse och starka tjejer.

Men det är också en intensivt personlig berättelse om hennes kamp mot droger, sexuella övergrepp och våld. Hon och de andra medlemmarna i Runaways kastades in i en dekadent och påfrestande musikervärld. Under de långa turnéerna, utan någon vuxens uppsikt, tvingades de växa upp alltför snabbt och uppleva saker som inga tonårstjejer borde vara med om. Neon Angel visar upp en sida av musikindustrin som fansen aldrig får ta del av, och skildrar bandets väg till berömmelse och det oundvikliga slutet.

Neon Angel är både chockerande och inspirerande, rolig och berörande och berättar om en förfluten era i rockens historia. Det är också en berättelse om hur det är att växa upp inför offentlighetens obarmhärtiga ögon, men framförallt är det en skildring av en stark kvinnas kamp för att få tillbaka kontrollen över sitt liv.

Boken Neon Angel ligger till grund för storfilmen The Runaways, med Dakota Fanning och Kristen Stewart i huvudrollerna som Cherie Currie och Joan Jett.
Detaljerad information
Titel: Neon Angel: berättelsen om en Runaway Utgiven: 2011
Författare: Cherie Currie, Tony O'Neill Språk: Svenska
Förlag: Lindqvist Publishing Antal sidor: 361
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185651153