Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Svenska formrebeller: 1960- och 70-tal

Carolina Söderholm (Inbunden)
79 kr
(Butikspris: 360 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Historiska Media
Välj antal
Beskrivande text
I Svenska formrebeller berättas om 1960- och 70-talens radikala formgivning, en period då nya formgivningsideal växte fram som speglade en ny syn på människan och samhället. Det var mönster i starka färger, unisexmode och stabila barnmöbler, ett rus av hämningslös kreativitet och handlingskraft, inte sällan förknippad med en vilja att förbättra världen.

Carolina Söderholm porträtterar här ett tiotal formgivare och designgrupper som alla är välkända namn. De var tongivande under perioden; de revolterade mot tidigare generationers traditioner och lanserade en ny, flexibel livsstil. Vi möter bland annat glaskonstnären Erik Höglund som förde Kostas glaskonst ut i världen, textildesignern Carl Johan De Geer och textilkollektivet 10-gruppen.

Svenska formrebeller bygger i stor utsträckning på intervjuer, artiklar, arkivmaterial och samlingar. Boken är rikt illustrerad, och omslaget med härlig textilkänsla pryds av De Geers mönster Draktyget. Svenska formrebeller är en lika tankeväckande som lustfylld berättelse om en färgstark period i svensk designhistoria!

Carolina Söderholm är konstkritiker och journalist. Hon medverkar bland annat i tidskriften Populär Historia samt i Kristianstadsbladet och Sydsvenskan. Svenska formrebeller är en fristående uppföljare till Svenska formgivare, som kom 2005.

–>Provläs Svenska formrebeller
Detaljerad information
Titel: Svenska formrebeller: 1960- och 70-tal Utgiven: 2008
Författare: Carolina Söderholm Språk: Svenska
Förlag: Historiska Media Antal sidor: 314
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185507276