Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Lasse i gatan: Kaparkriget och det svenska stormaktsväldet

Lars Ericson Wolke (Inbunden)
89 kr
(Butikspris: 260 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Historiska Media
Välj antal
Beskrivande text
1710 hade det stora nordiska kriget redan pågått i ett decennium. Sverige hade drabbats av stora förluster men skulle uthärda i ytterligare tio år, mycket tack vare den svenska kaparverksamheten. Den främste kaparkaptenen, handplockad och avlönad av kung Karl XII, hette Lars Gathenhielm, mer känd som Lasse i Gatan.

Lars Gathenhielm gjorde sig ett namn redan i unga år. Svenska fartyg stod under hans beskydd och främmande handelsfartyg erövrades och tvingades in i svensk hamn. Verksamheten gav stora rikedomar och ett minst sagt dramatiskt liv som innehöll krig och storpolitik, men karriären blev kort. När Lars dog 1718 tog hans hustru Ingela Gathenhielm över och styrde ensam över kaparflottan under krigets sista år.

"Lasse i gatan" är en fängslande historia om en man och en kvinna som levde i stormaktstidens händelserika Sverige. I denna utökade och omarbetade upplaga har det tillkommit ett kapitel om Peder Tordenskjold Danmarks och Norges störste sjöhjälte och Lars Gathenhielms svurne fiende. Dessutom presenteras kompletterande fakta om planerna på att använda pirater från Madagaskar för Sveriges räkning.

Lars Ericson Wolke, militärhistoriker, har tidigare skrivit en lång rad böcker, däribland "Johan III" (2004), "Mordet på Gustav III" (2005) och "Trettioåriga kriget" (2006).
Detaljerad information
Titel: Lasse i gatan: Kaparkriget och det svenska stormaktsväldet Utgiven: 2007
Författare: Lars Ericson Wolke Språk: Svenska
Förlag: Historiska Media Antal sidor: 320
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185377626