Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Tusen år av fantasy: resan till Mordor

Bo Eriksson (Inbunden)
59 kr
(Butikspris: 270 kr)
Slut i lager
Historiska Media
Beskrivande text
Fantasy är en genre som växer sig allt större. De fantastiska berättelserna bygger ofta på ett välkänt tema: kampen mellan det goda och det onda. Störst av alla var och räknas alltjämt J. R. R. Tolkien och dennes epos Ringarnas herre (Sagan om ringen i den gamla översättningen).

Tolkiens främsta inspirationskälla var medeltiden. Ringarnas herre liksom de andra böcker han skrivit utspelas i en tänkt medeltid. Den fantastiska medeltiden. Resan till Mordor handlar om denna tänkta medeltid, såväl som om den faktiska medeltid som har varit Tolkiens källa till inspiration.

Bo Eriksson följer här Tolkiens romanfigur ringbäraren Frodo på hans resa mot Mordor och gör parallella nedslag i den medeltida kulturen i allmänhet och litteraturen i synnerhet.

Längs vägen träffar vi på allt från skapelsen till Ragnarök och Apokalypsen, såsom de skildras i Bibeln och Eddan. Vi får ta del av historierna om kung Artur och riddarna kring det runda bordet, om jakten på den heliga Graal och om Dantes resa genom helvetet, skärselden och upp mot himmelriket. Vi får läsa om de medeltida djurböckernas, fantasifulla skildringar av enhörningar, sirener, kentaurer och den farliga gripen och läsa om föremål som magiska ringar, osynlighetsmantlar och mäktiga svärd.

Bo Eriksson är historiker och författare. Han har tidigare bland annat skrivit Lützen 1632. Den fantastiska medeltiden är hans första bok på Historiska Media.

–>Provläs Tusen år av fantasy
Detaljerad information
Titel: Tusen år av fantasy: resan till Mordor Utgiven: 2007
Författare: Bo Eriksson Språk: Svenska
Förlag: Historiska Media Antal sidor: 352
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185377381