Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Hitlers hemliga krig tredje rikets spioner

Charles Whiting (Inbunden)
69 kr
(Butikspris: 260 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Fischer & Co
Välj antal
Beskrivande text
Under andra världskriget bedrevs en intensiv spion- och underrättelseverksamhet mot de olika stridande sidorna. Inte sällan var uppgifter från denna verksamhet avgörande för krigslyckan.

I Hitlers hemliga krig berättar Charles Whiting om Nazitysklands spioneri utifrån intervjuer han själv gjort ända sedan krigsslutet och dokument från tidigare hemligstämplade arkiv hos bland andra brittiska underrättelsetjänsten MI5.

Det är en fascinerande bild som Whiting med sin sedvanligt slagkraftiga prosa ger av nazisternas underrättelseoperationer, däribland det framgångsrika spionaget mot amerikanske vicepresidenten Henry Wallace och brittiske premiärministern Winston Churchill.

Whiting har också intervjuat Hermann Giskes, som orkestrerade den kampanj av desinformation som vilseledde de amerikanska styrkorna inför Ardenneroffensiven 1944.

Sammantaget är Hitlers hemliga krig en fängslande skildring av det krig som fördes i det fördolda vid sidan av striderna på slagfältet.

CHARLES WHITING (1926-2007) skrev ett stort antal böcker, både faktatitlar om andra världskriget och spänningsromaner under pseudonym. Parallellt med skrivandet tjänstgjorde han också som militärhistoriskt sakkunnig. Tidigare arbetade han som lärare och journalist. Dock är det kanske främst Whitings egna erfarenheter som sergeant under andra världskriget som på ett mycket speciellt sätt levandegör hans texter för läsaren.
Detaljerad information
Titel: Hitlers hemliga krig tredje rikets spioner Utgiven: 2010
Författare: Charles Whiting Språk: Svenska
Förlag: Fischer & Co Antal sidor: 225
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185183982