Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Uppdrag: Döda Hitler : intrigerna, attentaten och sammansvärjningarna

Roger Moorhouse (Inbunden)
99 kr
(Butikspris: 280 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Fischer & Co
Välj antal
Beskrivande text
Många känner till det så kallade 20 juli-attentatet mot Hitler i Wolfsschanze 1944, där överste Stauffenberg placerade ut en portfölj med en tidsinställd bomb i. Men det få vet är att detta bara var ett av ett mycket stort antal misslyckade försök att döda det tredje rikets tyrann.

Bakom de många mordplanerna fanns såväl brittisk som sovjetisk säkerhetstjänst, den polska motståndsrörelsen, desillusionerade tyska officerare och missnöjda ensamvargar. Konventionella tillvägagångssätt i form av sprängmedel, gift och gevärskulor varvades med mer bisarra idéer som till exempel hypnos av Rudolf Hess.

Ur ett rikt källmaterial från flera tidigare stängda arkiv har författaren dels hämtat spännande historier om våghalsiga kuppförsök och dramatiska skildringar av sammansvurna konspiratörer som offrade livet, dels tecknat en detaljrik och initierad bild av de förutsättningar som präglade både mordförsöken och den nazistiska maktapparatens motdrag.

Detta är berättelsen om de bortglömda män som satsade allt i sin kamp mot Hitlers vansinne, men mest av allt handlar det om diktatorn som gång på gång lyckades lura döden till dess att självmordet blev den enda utvägen.

ROGER MOORHOUSE (f. 1968) är en engelsk historiker och författare som genom bland annat universitetsstudier i Düsseldorf har bemästrat det tyska språket och specialiserat sig på landet under andra världskriget. Uppdrag: Döda Hitler har översatts till fler än tio språk och rönt stor uppskattning hos både kritiker och vanliga läsare.
Detaljerad information
Titel: Uppdrag: Döda Hitler : intrigerna, attentaten och sammansvärjningarna Utgiven: 2009
Författare: Roger Moorhouse Språk: Svenska
Förlag: Fischer & Co Antal sidor: 368
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185183616