Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Stormakten som sjömakt

Bengt Liljegren (Inbunden)
49 kr
(Butikspris: 340 kr)
Slut i lager
Historiska Media
Beskrivande text
Kampen mellan 1600-talets stormakter skedde inte bara till lands. Havet var en viktig skådeplats för krigsoperationer och bataljer. Sjöar och hav, inte minst Östersjön, var också mötesplatser för kulturella och handelspolitiska förbindelser.

Stormakten som sjömakt åskådliggör det karolinska Sveriges sjöhistoria med hjälp av bevarade sjökort, kartor, planscher och ritningar. Sjökriget har sin självklara plats i boken, men här beskrivs också den fredliga handeln och sjöfarten. Det unika kartmaterialet hämtas från Krigsarkivets gömmor och boken är en guldgruva! Samtliga illustrationer återges i fyrfärg och nästan alla presenteras för första gången för en bredare publik.

De medverkande författarna är alla framstående kännare av svensk stormaktstid: professor Jan Glete vid Stockholms universitet, förre riksarkivarien, fil.dr Erik Norberg, docent Lars Ericson vid Försvarshögskolan, fil.dr Björn Gäfvert, som är förste arkivarie och chef för Krigsarkivets kart- och ritningsavdelning, samt docent Björn Asker vid Uppsala universitet.
Detaljerad information
Titel: Stormakten som sjömakt Utgiven: 2005
Författare: Bengt Liljegren Språk: Svenska
Förlag: Historiska Media Antal sidor: 144
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185057436