Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Enoch Thulin - forskare, flygare, företagare

Jan Waernberg (Inbunden)
59 kr
(Butikspris: 260 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Historiska Media
Välj antal
Beskrivande text
Enoch Thulin var under 1910-talet en av Sveriges stora flygpionjärer. Under ett år av sitt liv flög han nästan dagligen för att göra reklam för flygets framtid och möjligheter. Även om krascherna var otaliga med de första bräckliga planen kunde ingenting hejda Enoch Thulin från att flyga. Uppvisningar blandades dock med allvarligare uppdrag, bland annat spaning efter försvunna fartyg.

Men Enoch Thulin var inte bara verksam som flygare. På kort tid byggde han upp företaget Aktiebolaget Enoch Thulins Aeroplanfabrik, som under första världskriget tillverkade nära 100 flygplan och många gånger fler flygmotorer till svenska och utländska militära vapenslag. Efter första världskrigets slut drogs stora planer upp för biltillverkning, men detta blev av tragiska skäl aldrig förverkligat. Thulins flyghaveri 1919 satte punkt inte bara för ett människoliv utan också för ett lovande företagande.

Jan Waernberg har gjort ett grundligt efterforskningsarbete, och bland annat fått fram en modern haverianalys av Enoch Thulins krasch. I boken finns även ritningar av de Thulinplan som framställdes på AETA.
Detaljerad information
Titel: Enoch Thulin - forskare, flygare, företagare Utgiven: 2004
Författare: Jan Waernberg Språk: Svenska
Förlag: Historiska Media Antal sidor: 311
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789185057351