Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Globaliseringens triumf: 10 år efter Göteborgskravallerna

Eva Cooper (red) (Pocket)
19 kr
(Butikspris: 62 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Timbro
Välj antal
Beskrivande text
Den 15-16 juni 2001 samlades världens globaliseringsmotståndare i Göteborg för att demonstrera. Timbro gav på tioårsdagen av Göteborgskravallerna ut den här boken som tar avstamp i de tragiska händelserna i Göteborg.

Men det är ingen minnesbok om dåtidens händelser. Texterna handlar om att ta globaliseringsdebatten vidare.

Globaliseringen fortsätter triumfera. Under slutet av 1900-talet höll den årliga tillväxten vuxit mellan 2,4 och 3 procent varje decennium. Under 2000-talet var tillväxten hela 4,3 procent. Aldrig tidigare har så många människor upplevt en så snabb ekonomisk utveckling som under 2000-talets första decennium. Den starka tillväxten har gjort att en miljard människor har lyfts ur extrem fattigdom de senaste tre decennierna.

Globaliseringskritikerna förlorade slaget, men striden om synen på globalisering och kapitalism pågår alltjämnt Många mindre utvecklingsländer har fastnat i auktoritära modeller. Idén att staten ska köpa industrier och dirigera ekonomin blir allt mer populär. Det finns mycket kvar att göra för oss som tror på globaliseringen.

Redaktör: Eva Cooper
Författare: Andreas Bergh, Adam Cwejman, Fredrik Erixon, Stefan Fölster, Annie Johansson, Lars Leijonborg, Jacob Lundberg, Johan Norberg, Roland Poirier Martinsson, Maria Rankka, Lydiah Wålsten
Detaljerad information
Titel: Globaliseringens triumf: 10 år efter Göteborgskravallerna Utgiven: 2011
Författare: Eva Cooper (red) Språk: Svenska
Förlag: Timbro Antal sidor: 129
Bandtyp: Pocket ISBN13: 9789175668178