Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Den naturlika trädgården

Susanna Widlundh, Jan Servin (Inbunden)
99 kr
(Butikspris: 280 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Ica Bokförlag
Välj antal
Beskrivande text
Naturlik trädgård lättskött och vackert hela året!

Att låta naturen inspirera trädgårdskonsten är ingen ny trend. Med företrädare som bl.a. Piet Oudolf har den holländska vågen dragit världen över. Stefan Mattson, f.d. stadsträdgårdsmästare, lät sig tidigt inspireras för att ge Enköpings parker ett nytt ansikte. Och resultatet blev fantastiskt!

Tanken med en naturinspirerad trädgård är inte att efterlikna naturen men väl att ge den en naturlik känsla. Det kan åstadkommas med hjälp av tåliga och robusta växter där formerna och siluetterna är minst lika viktiga som blomfärgen. Att växterna har ett långt liv och att de till slut dör vackert är också viktigt.

Många av erfarenheterna från bland annat Enköpings parker kan man applicera på sin egen trädgård. Tanken med boken Den naturlika trädgården är just att hjälpa till med detta. I boken presenteras rabattförslag för olika delar av trädgården. Dessutom finns en ingående beskrivning av hur man anlägger, planterar och sköter den naturlika trädgården. Det inledande avsnittet ger en historisk tillbakablick på hur dagens naturlika tänkande utvecklats genom århundradena.
Detaljerad information
Titel: Den naturlika trädgården Utgiven: 2010
Författare: Susanna Widlundh, Jan Servin Språk: Svenska
Förlag: Ica Bokförlag Antal sidor: 140
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789153433323