Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Rötter: Skånska artister i ord och bild

Håkan Engström (Inbunden)
39 kr
(Butikspris: 240 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Ica Bokförlag
Välj antal
Beskrivande text
Skånska artister i närbild

"Rötter" är en bok om musiker, en bok om musik. Tretton spännande och framgångsrika artister berättar här om sig själva, sitt skapande och sin bakgrund. Alla är de bosatta i Skåne, en dynamisk region med lika stora öppningar mot Köpenhamn och mot kontinenten som norrut.

För en musiker kan musiken handla om så mycket: Om att hitta ett sätt att formulera och förhålla sig till samtiden. Om att hitta nya vägar och nya uttryckssätt. Om att bryta sig loss, revoltera och skapa ett soundtrack till revolten. Men varje skapande artist som sträcker sig mot det okända måste samtidigt förhålla sig till sitt ursprung. Hon kan försöka förneka rötterna, men rotlös blir hon ändå inte.

Timbuktu, Mikael Wiehe, Maja Ivarsson och Ola Salo är några av de artister som här porträtteras i ord och bild av musikjournalist Håkan Engström och fotograf Peter Frennesson.

Artisterna bor alla i Skåne, även om alla inte är födda här. Några har lyckats rota sig i Sveriges sydligaste landskap, men har ändå rötter kvar någon annanstans.

I "Rötter" delar de med sig av sin personliga historia och sina upplevelser av artistvärldens särskilda villkor och frestelser. Följ med på en musikalisk resa, kantad av hysteriska spelningar, turnéliv och jakten på det rätta "klinket".
Detaljerad information
Titel: Rötter: Skånska artister i ord och bild Utgiven: 2009
Författare: Håkan Engström Språk: Svenska
Förlag: Ica Bokförlag Antal sidor: 126
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789153431275