Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Vintergröna växter

Ulla-Märta Westerstål, Bertil Johanson (Inbunden)
79 kr
(Butikspris: 258 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
Ica Bokförlag
Välj antal
Beskrivande text
Vintergrönt har länge betraktats som lite trist och tråkigt men nu har trenden vänt och det är allt fler som inte vill vara utan dessa formstarka och lättskötta växter.

Vintergröna växter är en grupp av olika växter med former, färger och storlekar som skiljer sig mycket från varandra. I boken Vintergröna växter får vi veta dels fördelarna med dessa växter, som att de är vackra, får skulpturala former på vintern och ger trädgården stadga och karaktär, dels vikten av att välja rätt växt på rätt plats.
Läsaren får också tips på hur vintergröna växter kan kombineras med olika perenner och lövfällande träd och buskar, eftersom en trädgård med enbart vintergröna växter kan kännas lite dyster.
Här ges exempel på vintergröna växter för olika lägen (sol, skugga, torrt, fuktigt, sandjord, lerjord, sur jord, alkalisk jord), men även för olika användningsområden (insynsskydd, solitärer, entréplanteringar, rabatter, i kruka, m.m.). Den inledande inspirationsdelen avslutas med ett kapitel om härdighet, växtval, plantering och skötsel.
Följande grupper av vintergröna växter ingår i den avslutande katalogdelen:

BARRVÄXTER
BUSKAR
LJUNG
MINDRE BUSKAR OCH PERENNER
RODODENDRON
Detaljerad information
Titel: Vintergröna växter Utgiven: 2010
Författare: Ulla-Märta Westerstål, Bertil Johanson Språk: Svenska
Förlag: Ica Bokförlag Antal sidor: 112
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789153429722