Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Omega-3 kokboken: över 100 smarta recept för kropp och själ

Michael van Straten (Kartonnage)
89 kr
(Butikspris: 242 kr)
Slut i lager
Prisma
Beskrivande text
Många tror att fett är farligt och bör undvikas till varje pris. Men det kan faktiskt vara skadligt för kroppen att helt undvika fett. Vi behöver få i oss rätt sorts fett för att vår hjärna ska fungera och för att vi ska kunna ta upp olika näringsämnen som vår kropp behöver. Det fett vi framförallt behöver är omega-3.

Varför blir man smart av fisk? Och vilken sort fisk ska man äta? Numera vet de flesta att omega-3, som finns i bland annat fet fisk, har en hälsobringande effekt. Genom ett högre intag av omega-3 kan man reducera risken för hjärtattack och diabetes men även artros och alzheimer. Barn som har dyslexi eller ADHD sägs också kunna bli hjälpta och mindre hyperaktiva. Omega-3 verkar helt enkelt vara den nya undermedlet. Många studier tyder också på att kroppen har lättare att ta upp omega-3 i mat än i tablettform. Så vad ska vi då äta för att få i oss det eftertraktade fettet? Och vad gör man om man vill äta vegetariskt?
"Omega-3 kokboken" består av ett inledande kapitel med fakta om olika fetter och hur de verkar i kroppen. Därefter presenteras över 100 recept uppdelade på frukostar, förrätter, lunch, huvudmål och desserter.
Detaljerad information
Titel: Omega-3 kokboken: över 100 smarta recept för kropp och själ Utgiven: 2008
Författare: Michael van Straten Språk: Svenska
Förlag: Prisma Antal sidor: 144
Bandtyp: Kartonnage ISBN13: 9789151850917