Handla tryggt hos oss

Följ oss på:

Sommarsquash tokolosh!

Rachel Zadok (Inbunden)
29 kr
(Butikspris: 248 kr)
Leverans inom 3-5 arbetsdagar
B Wahlströms
Välj antal
Beskrivande text
Rachel Zadoks debutroman blandar myt, magi och verklighet mot en bakgrund av sydafrikansk apartheidpolitik. Boken blev nominerad till det prestigefyllda Whitbread First Novel Award i England.

Faith växer upp i det lantliga Transvaal i Sydafrika på åttiotalet. Hennes pappa är handelsresande och hennes mamma Bella säljer grönsaker och frukt på marknaden i staden.

Faith lever nära Bella som fyller dottern med magiska berättelser om älvor och andeväsen som bor runt gården. Mest rädd är Faith för tokoloshen, en ande som håller sig dold i källaren. Men hon har också annat att oroa sig för - när hennes älskade pappa en dag lämnar familjen faller mamman gradvis ner i depression och galenskap. Det blir den färgade tjänsteflickan Nomsa som står för värmen och tryggheten i Faiths tillvaro, och när hon en natt chockartat försvinner leder det till en brytning mellan mor och dotter.

Femton år senare lever Faith i Johannesburg. Hon har inte talat med sin mamma på tio år när hon får ett meddelande från mentalsjukhuset där Bella är intagen att hon har avlidit.

Nu tvingas Faith konfrontera händelserna från barndomen och återvända till den ärvda gården, omgiven av doftande citronträd och mörka skuggor. Gradvis kommer förträngda minnen upp till ytan och en dag inser hon med chockartad kraft vad som verkligen hände den där natten för femton år sedan.
Detaljerad information
Titel: Sommarsquash tokolosh! Utgiven: 2007
Författare: Rachel Zadok Språk: Svenska
Förlag: B Wahlströms Antal sidor: 260
Bandtyp: Inbunden ISBN13: 9789132333781